LEVELI #79 - Arhi Kuittinen | PODCAST
2:27:36
LEVELI #77 - Joni Koivuniemi | PODCAST
2:09:31
LEVELI #76 - Jani Tolin | PODCAST
3:18:31
LEVELI #75 - PAHA MATAMI | PODCAST
2:37:13
LEVELI #73 - ARTO LAURI | PODCAST
2:11:31
LEVELI #71 - Tiina Wiik | PODCAST
2:01:56
LEVELI #67 - JNS Tech | PODCAST
1:15:01
LEVELI #64 - Myytinkertojat | PODCAST
2:22:51
LEVELI #63 - Tapo Divyam Dasa | PODCAST
1:48:10
LEVELI #62 - Aleksi VIrtanen | PODCAST
1:02:10
LEVELI #61 - Junes Lokka | PODCAST
2:02:46
Kommentteja
KesäEsa69
KesäEsa69 15 tuntia sitten
Miten se meni se kun arton L Ruotsin tutut oli sukeltanut sitä itä-meren ufoa? Vitun hienoa kun ns toimittajailla olis vähän ammattitaitoa omaan asiaan?
Paula S
Paula S 16 tuntia sitten
Kauheesti trolleja tullu kommentteihin! 👹 Hienoo settiä, antakaa palaa! 🔥🔥🔥 Joko trendaa? 💥💥💥
M S
M S 16 tuntia sitten
On se hyvä, että näitä pilleritohtoreita on; maalaisjärkikin sanoo D- ja C-vitamiiniä kehiin!
ziko6666
ziko6666 16 tuntia sitten
*#TRENDAAVIIN* *MÄ KAIPAAN NIIIN TAAS UUDELLEEN, KAI VIELÄ MUISTAT SEN* *..* 💯😎💎
Ozzylep Unknown
Ozzylep Unknown 16 tuntia sitten
Kulttuurin hävittämistä näin viimeksi viikingeistä, "woke" porukka yritti lähtee siihen ettei se ollut kenenkään oma kulttuuri vaan perus valkonaamojen varianssi, että ihan sama asia ku kreikkalaisten ateenalaiset ja Italian latinot. Ennyt ihan tiiä, Suomen kulttuuri on aina ollut niin pimennossa että sitä ei olis vaikea tukahduttaa huomaamatta kun siitä ei kovin moni tiedä, finno-ugric kieli ryhmästäkään varmaan ees puolet kuullut.
Jere Ikonen
Jere Ikonen 16 tuntia sitten
Kristian haluaa sovitella. Slim nyt se numero pois estosta ja soittoa! Pallo on teidän käsissä 🙏🏻🏀
M S
M S 16 tuntia sitten
Mikko on symppis!
jopeteus
jopeteus 16 tuntia sitten
Aika paljon tekee virheitä kielistä. -Roomalaisten aikaan Germaaniheimot puhuivat yhtenäistä kieltä. Niistä myöhemmin kehittyi muinaisenglanti, muinaissaksa ja muinaisnorja. Muinaisnorjasta kehittyi ruotsi, norja ja tanska (sekä islanti) -Akkaidin kieltä puhuttiin vasta Sumerin jälkeen. Lisäksi Akkaidin kieli on sukua Arabialle ja Heprealle. Tutkikaa itse äännejärjestelmiä, kielioppia ja sanastoa
M S
M S 16 tuntia sitten
Jossain on väitetty rokotteiden ehkäisseen pikkulapsikuolleisuuden.... miksi sitä tutkimusta piti tehdä jonkun pankin alaisuudessa...
Sembra Koivu
Sembra Koivu 16 tuntia sitten
PART 2 HETI!
Alexisstoned
Alexisstoned 16 tuntia sitten
1+1=1
M S
M S 16 tuntia sitten
Ei pääsykokeita, vaan tausta ja oikeasta puolueesta oikeat suosittelijat... näin pääsee eteenpäin.
Kauhma
Kauhma 16 tuntia sitten
Ano Turtiainen olisi kiinnostava vieras
Siru Siru
Siru Siru 16 tuntia sitten
Milloin Bodi vieraaksi podcastiin?
Jarmo Kassila
Jarmo Kassila 17 tuntia sitten
Olisi kiva kuulla jotain siitä ex-missin kasinomainostuksesta. Teemu Keskisarjalta olisi kiva kuulla mielipiteensä Arhin väitteistä, jos joskus suostuu tulemaan vieraaksi.
poliisisi
poliisisi 17 tuntia sitten
Sairaan hyvää kamaa te eetteriin laitatte! Iso kiitos! Pyytäkää Jukka Hankamäki vieraaksi. Hänet on vaiettu ja teilattu mediassa ja olisi kulttuuriteko antaa hänellekin puheenvuoro teidän mainiossa ohjelmassa!
Sven Laakso
Sven Laakso 17 tuntia sitten
Suomen sotahistorian kuluneen tuhannen vuoden ajalta on aika mutkikas. Kannattaa lukea Arvo Tuomisen Suomi Venäjä jossa listataan ja kerrotaan nelisenkymmentä sotaa. Tärkeimmät tietysti 1200 luvulla.
Folari
Folari 17 tuntia sitten
Ior Bock antoi perinnöksi sen maan tälle jookkka kkklubile
Juipelo
Juipelo 17 tuntia sitten
Part2 ehdottomasti.. kunnioittakaan vierasta ja antakaa puhua loppuun ja heitä väliin jotain itsestään selvää ETTÄ MITÄ!! ONKO POLIITIKOT JA KÄYTETYNAUTON KAUPPIAAT VALEHDELLU MULLE, Mä OON AINA LUULTU ETTÄ NE ON REHELLISIÄ... ja sit vieras kerää sekaannuksen kasaan ja alkaa puhua ja taas kun tulee pieninkin triggeröivä kommentti alkaa huuto uudestaan... slimmi oli tällä kertaa rauhallinen
Juipelo
Juipelo 17 tuntia sitten
Vitsi alkaa väljähtyä
Ribbe Naq
Ribbe Naq 17 tuntia sitten
Junnu esittää kysymyksen, vieras alkaa vastaa.. parin sanan jälkeen Junnu keskeyttää vastaamalla ite, samaa aikaa Slim alkaa puhuu muusta asiasta ja juttelu siirtyy eteenpäin.. Mahtavasti toteutatte juttuunne
Eero
Eero 17 tuntia sitten
hienoja miehiä ei voi kiistää pentele
Ässä
Ässä 17 tuntia sitten
Oli huojentavaa oppia tästä lähetyksestä, että natseja ei oikeasti ollutkaan olemassa. Ei vaan, miksi annatte toistuvasti huomiota erilaisille fantasiamaailmoissa eläville kylähulluille? Taidatte olla itsekin jossain määrin todellisuudesta irtaantuneita. Liekö seurausta huumeiden käytöstä vai ei-suomalaisista geeneistä? (vitsi). Surullista on, että kommenteistanne päätellen otatte itsekin tosissanne kaikki hullujen horinat. Kaikkein surullista on, että perussuomalaiset ovat ottaneet teidät ehdokkaaksi kuntavaaleihin. Persujen arvostelukykyyn ei voi enää luottaa. PS on näköjään homojen, sivarien, mamujen ja kylähullujen puolue, joka muuttaa suomalaista yhteiskuntaa yhtä varmasti kuin lentävät lehmät asuttavat Marsin ennen Elon Muskia.
marko haapalahti
marko haapalahti 17 tuntia sitten
Part2 ehdottomasti👌
Roope
Roope 17 tuntia sitten
Niin ja ei oo nousevissa vaikka 1000 like ei antanut muikata edellistä kommenttia tsi siis julksists kun yritin lisätä loppuun.
Arhi Kuittinen
Arhi Kuittinen 17 tuntia sitten
Huomio No 1: alkupuolen karttakuvasta, se on tehty 1500-l kyllä, mutta se on kopioitu vanhemmista kartoista ja siinä on yhdistelmä todella vanhoja karttoja eli se näkyvä pohjoisnapa ja sitten Suomen alue siinä kuvaa noin v 500 tilannetta.
Ed Monton
Ed Monton 17 tuntia sitten
Miksi teillä on tuo juutalaisten lippu esillä?
jopeteus
jopeteus 17 tuntia sitten
Ruotsissa ja Norjassa on asunut suomenkielistä (tai sen aikaista suomenkieltä) puhuvaa porukkaa SEKÄ saamea puhuvaa porukkaa
sabe
sabe 17 tuntia sitten
ihan huikee jakso tykkään salatusta muinaishistoriasta, lisää näitä part2!
anne k
anne k 17 tuntia sitten
Arhi puhui francoista. Vasta oli juttu , että tämä yliviikari on francofiili. Salaliittoja...salaliittoja....
Pate Pajamäki
Pate Pajamäki 18 tuntia sitten
Ite tykkään videoista sen aikaa kun on varmistettu trendaavaksi videoksi, sitten poistan liken, koska mun musalista koostuu youtube likeistä👍🏼
VituLuurango
VituLuurango 18 tuntia sitten
Tää video jos mikään kertoo kuinka kaaoksessa tää maa on tällä hetkellä. :D ei voi sanoo ku että hattua nostaa
Gummitus
Gummitus 19 tuntia sitten
Oisko Miika Vanhapiha vieraaks? Vois kertoa noituudesta yms karhunkansasta
Roope Koivisto
Roope Koivisto 19 tuntia sitten
Lisää Kiitos 👍👍👍👍👍☀️☀️☀️☀️☀️
KesäEsa69
KesäEsa69 19 tuntia sitten
kuulin vanhemmiltani että meidän pellosta on löytynyt kivikautinen kirves.Joskus 60 luvulla, Kuulemma se kirves on toimitettu opettajalle ja se vienyt sen kylän museoon. No lapsena sitte tuli mieleen että käydäämpä siinä museossa ja katsotaan millainen se pellosta löytynyt kirves on.(siis monta kymmentä vuotta löytymisen jälkeen) No yllätys oli suuri kun siellä sanottiin että ei täällä mitään kivikirvestä ole. Eikä siltä seudulta mitään muutakaan jonka ilmoitin niille löytymispaikaksi..Joku kusetti.Joko opettaja varasti kirveen itselleen tai museo on sen jonnekki hukannu.Kyllä vitutti!
KesäEsa69
KesäEsa69 19 tuntia sitten
Tää maa tuntuu olevan joka puolelta mätää..Vituttaa tämmönen.
anne k
anne k 19 tuntia sitten
Tulkaas tekin LEVELI tokentubeen (Y). Jää pois tuo stressaaminen banneista ja "yläpeukuista". Ja tuette samalla Suomalaista toimintaa.
Roope
Roope 17 tuntia sitten
Tehkää äppi.
Eija Muurikainen
Eija Muurikainen 19 tuntia sitten
Mahtavaa👍 Kiitos Arhi ja Leveli🙏 Yhä enemmän ja enemmän Ymmärrän, minkä vuoksi Mua ei ole kiinnostanut historia, mitä koulussa on opetettu🤔 tuntunut turhalle höpinälle😕 Taas nämä puheet kohtaa heti intuitioni kanssa, tuntuu, niinkuin olisi ennestään tuttua❤ herättää sieluani myöten todelliseen feminiiniseen vahvuuteen🙏❤ SUOMALAISUUTEEN🇫🇮
Jseven
Jseven 19 tuntia sitten
Lemminkäisen temppeli on Bockin saagan mukaan ikiaikainen hautaholvi mihin on haudattu kunkin aikakauden Ukko "siittäjä" tästä en tiedä mutta kun Lemminkäinen Oy kaikuluotasi ja teki alueella kaivauksia löytyi 100% todisteet että ihmisen rakentama hautaholvi Bockin kuvailemana todellakin löytyi!! Juuri kun saatiin vesi pumpattua edestä ja viimeinen graniitti ovi oli tarkoitus avata ennen holvia niin huumepoliisi pysäytti kaivaukset ja alkoi pitkitetyt oikeuskäsittelyt ja kaivaus lopetettiin. Suomi- Intia kulttuurin edustusta paljon paikalla ja hashis kyllä kuului siihen mutta tällä varjolla koko maailman ehkä tärkein historiallinen hautapaikka jätettiin avaamatta. Ior vuosien päästä onnistui aloittamaan kaivaukset uudestaan ja juuri ennen kuin ne alkoi hänet murhattiin todella raa'asti kotonaan intialaisen avustajan toimesta. Hän ei koskaan saanut mitään tuomiota tästä murhasta, murhaaja todettiin "hetkellisesti syyntakeettomaksi" ja hän sai palata takaisin intiaan. Hautaholvissa oli Iorin mukaan kaikkien eri kulttuurien tuomia arvoesineitä ja estetiikkaa kunkin aikakauden ukon haudalle. Eli muinaisista ajoista lähtien ympäri maailmaa kultaa ja muuta arvokasta. MIETTIKÄÄ !!!! KOKO MAAILMAN HISTORIA JA AIKAKAUDET menisi uusiksi. Nämä uuden ajan hallitstija orjuuttajat ei koskaan anna sitä hautaa avata. SE olisi niiden kusetuksen loppu.
abbsnn cose
abbsnn cose 19 tuntia sitten
Itse tehnyt Supon kanssa yhteistyötä. Niillä oli faksi käytössä vielä vuonna 2016 tämä on fakta 🤣😂🙈
Kristallinen Valon Jumalatar Satu Sky
Kristallinen Valon Jumalatar Satu Sky 20 tuntia sitten
Ehdottomasti Part 2 peliin💖
0 r g g U
0 r g g U 20 tuntia sitten
Nyt oli pirun kovaa kontenttia, suuri kiitos tästä!
Arho Tuomivaara
Arho Tuomivaara 20 tuntia sitten
No niin, tulihan se 1k rikki, taas.
Kristallinen Valon Jumalatar Satu Sky
Kristallinen Valon Jumalatar Satu Sky 20 tuntia sitten
Kiitos Levelin miehet💖🙏Huippuhyvä lähetys😊
TalesThatYouLove
TalesThatYouLove 20 tuntia sitten
Junnu muista green screeni
noksus
noksus 20 tuntia sitten
1000 tykkäystä täynnä muttei edelleenkään trendaavissa?, intresting
Matias Tennilä
Matias Tennilä 17 tuntia sitten
Joo mitä hittoa.. Sitten esim. Erinin biisi trendaavissa jolle kertynyt noin 4-päivässä 530 tykkäystä?? Erin - Niinku koko ajan (Lyriikkavideo) 38 842 katselukertaa •9.4.2021 530 yläpeukkua 20 alapeukkua
Aarne Nyman
Aarne Nyman 20 tuntia sitten
Tää on Uudenmaailman järjestyksen luomista.
Aarne Nyman
Aarne Nyman 20 tuntia sitten
Tuomas mallinen testamentit ulkomailta FIpostlla katsokaa
Roope Koivisto
Roope Koivisto 20 tuntia sitten
Suur Kiitos 👍☀️
Juho Rautio
Juho Rautio 20 tuntia sitten
jaaha 1003 likee eikä ole vielä trendaavissa hmm... ainakin 500 yläpeukkua on kadonnut, vahvistettu.
osmo manninen
osmo manninen 20 tuntia sitten
Hyvä pojat kun kerrotte asioiden toisen puolen jota ei tiedotusvälineistä saa.aika pimeettä toimintaa valtiovallan puolesta.
Häijy Velho
Häijy Velho 20 tuntia sitten
Nuo ääniefektit ei aina ihan sovi.
Milja Korkiakangas
Milja Korkiakangas 20 tuntia sitten
Olis siistiä nähä jakso missä Kuparikettu olis vieraana! Ja kiitos kun teette näitä podcasteja näitä on iha hemmetin mukava seurata, jatkakaa samaan malliin!
Tapio Nygård
Tapio Nygård 21 tunti sitten
PART 2 !!?
Farhan Piruzdelan
Farhan Piruzdelan 21 tunti sitten
Parhaimmillaan historia periaattessa kohtelee yksilöä likiarvona, kombinaationa muuttujia ja kertoo tarinan ihmisyydestã käyttäen arvioita joita voidaan todistaa tieteellisin menetelmin. Todellisuudessa ihminen ei ole tieteellinen representaatio x y janalla ajassa vaan kokeva loputtoman monimutkainen tiedostava henki ja siksi historia ei voi ikinã kertoa kokevalle ihmiselle mitäân. Toisaalta kun kuuntelen tätâ keskustelua tunnen, sen miten paljon suomalaiset ovat kokeneet kautta aikojen ja ettã suomalaisten menneisyys on syvä.
vesa juola
vesa juola 21 tunti sitten
Vastaus siihen, miksi historiaa täytyi vääristellä: Mitä pidemmälle historiaa tutkii ja ymmärtää, niin tällaiset kielikulttuurit ja etnisyys kysymykset, menee hyvin nopeasti roskakoriin. kuten esimerkiksi käsite suomenkieli, tai ruotsinkieli, ne ovat niin nuoria kieliä, etteivät sovi edes rautakaudelle, sama koskee kansallisia etnisiä ryhmiä, ne joutuu laitamaan roskakoriin jo rautakauden skandinaaviassa, jolloin ei enää ole mitään ruotsalaisia, Tanskalaisia tai Norjalaisia, viellä vähemmän suomalaisia tai suomen kieltä. Skandinaavian heimo-yhteisöiden kulttuuria ei voi tarkastella, etnisen ryhmän tai kielen näkökannasta, kun mitään Ruotsia, Norjaa, Tanskaa tai Suomea ei edes ollut olemassa. Norjan historia alkaa vasta 800-luvulla, Tanskan historia vasta 1100 luvulla ja se Ruotsi vasta 1500-luvulta, sitä ennen käsite Ruotsi oli Sveanmaa tai Birkka, riippuen aikakaudesta. ongelma on se että hyvinpienellä alueella oli useita eri heimopäälikköitä ja käsite Birkka on sveanmaa, Ahvenanmaa, turun ja satakunnan alueet aina pirkanmaalle asti, rautakaudella. myös käsite Ruotsi vaihtelee aikakauden mukaan, mutta pääsääntöisesti käsite Ruoti on keski-Ruotsi ja länsi-Suomi, Pohjanmaa ja Norlanti liitetään siihen vasta kalmarin unionin jälkeen ja karjala vasta 1500 - 1600 luvulla, miksi? viipurin linna ei kuulunut Ruotsille, vaan Tanskalle. käsite Suomi on erittäin vaikea, kun Novgorod on suomeksi uusi-karjala ja se vanha karjala oli venäjällä ja käytännössä ne Ruotsin sodat olivat suomalaisten keskinäisiä sotia. Venäjä syntyi vasta 1400 luvulla, eli ne suomeen hyökänneet Ryssät olivat Suomalaisia, samoin nuija-sodan kapinalliset eivät edes asuneet suomessa, savolaiset ja Karjalaiset olivat novgordilaisia, joiden yhteiskunta oli tuhoutunut, kun venäläiset, Ruotsalaiset ja tanskalaiset, sekä saksit hävittivät sen, koska se aiheutti jatkuvia sotia. niin pohjanmaalla ei ollut enää miehiä mihinkään kapinointiin ja pohjanmaalla oli verovapaus, johtuen pohjanmaan hävitysretkistä, joita savolaiset ja karjalaiset tekivät 1500-luvulla, pohjanmaalle tuli joukkoja västerbottenista, ja västerbotten ei ollut ruotsia, niin kuin nykyään, västerbottenin hallintoraja oli kemijoessa, ei siis torniojoessa. pohjanmaa oli jaettu hallinolisesti norlannin ja suomen pohjanmaan kanssa, kalajoen pohjoispuoli kuului ruotsin norlandin hallintoalueeseen, joten se 1323 pähkinäsaaren raja on täyttä "potaskaa", kun alue kuului Norjalle, eikä Ruotsille, se päkinäsaaren sopimus oli rajasopimus, eikä mikään rauhansopimus. sopimus koski savonlinna ja laatokan kannaksen aluetta. samaan aikaan Norja teki myös sopimuksen rajasta ja se raja löytyy Novgordin kartasta 1400-luvulta, raja noudatti lähes nykyistä pohjoiskarjalan läänin rajaa ja venäjän puolella se jakaantui todellakin V-haaraksi. mutta Ruotsin ja Venäjän ongelma oli se etteivät ns savolaiset ja karjalaiset pysyneet siellä Novgordin puolellä vaan tekivät pohjanmaalle lähes 27 hävitysretkeä. Niin miksi Fennomaanit vääristelivät historiaa, syy on se ettei olisi syntynyt mitään kansallisvaltiota, joka koostui useista keskenään sotivista heimoista. mutta tuo Fennomaanien propakanda ei päätynyt 1800-luvulla, vaan se jatkui Suomen itsenäistymiseen asti ja sisällys-sotaa vääristeltiin sen vuoksi kun yhteiskunta olisi hajonnut jos olisi kerrottu että tämä sota olikin etninen puhdistus, jossa surutta tapettiin balttiasta saapuneita somenkielisiä venäläisten torppareita ja Suomeen oli valittu kuninkaaksi entinen Ruotsin kuningas suku joka olisi ollut uhka Ruotsin monarkialle, se oli syy miksi ruotsalaiset osallistuivat suomen sisällyssotaan. niin ja talvisodassa jätettin pois kokonaan pohjoisen taistelut, kun siellä oli taas niitä ruotsalaisia ja norjalaisia, mikä ei sopinut kansalliseen historian kirjoitukkseen. niin pohjanmaa on suomenkielistynyt varsin myöhään. 1700-luvun sodissa, pohjanmaalle tuli virolaisia pakolaisia ja ouluun väestöä tuli pikku vihan tappion jälkeen. kieliraja on siirtynyt siikajoelta, kokkolaan ja 2000 luvulta kokkolasta, vaasaan, joten Ruotsinkieli on katoamassa, pohjanmaalta, 1940 luvun sodissa, noin 20% karjalaisista pakolaisista asutettiin pohjanmaalle. nämä väestön siirrot historian aikana, on johtanut myös kulttuurin ja perimätiedon siirtymiseen eri paikkaan, kuten pyhäjoella on viron pyhäjoen muinais historiaa, kun alue oli lähes suota ja todelliset kohteet ovat alueen ulkolaidoilla. 1800 - 1900 luvun historian väärentämiset kohdistui myös argeolokiaan, kampakeramista kulttuuria alkoi löytyä jostain syystä veden alta, kun ulkopuoliset eivät tunteneet alueen maannousemaa, ja sitä että kyse oli ulkosaaristosta, jossa nyt ei harjoitettu porotaloutta, myös jotulin tarhoja löytyi alueilta jotka olivat oleet veden alla viellä 1400 luvulla. Niin Fennomaanit itse keksivät myytinsä ja tänä päivänä suomalaiset eivät tiedä mikä on totta ja mikä ei. Niin uskalla 100% varmuudella luvata sinulle, ettet ymmärrä sanaakaan saamenkieltä, korkeentaan lainasanoja jotka ovat sivistys-sanoja 1900-luvulta. ODDOSA-Uuutiset ovat ihan valtakunnalliset uutiset.
vesa juola
vesa juola 20 tuntia sitten
Niin Ruotsilla oli erittäin pieni ratsuväki 30 vuotisen sodan aikana. mutta ranskan kardinaali rahoitti tämän sodan ja Ruotsi sai ulkomaalaista ratsuväkeä jota se tarvitsi manner-euroopan taisteluissa, suurin osa Ruotsin ratsuväestä, oli Frankkeja, Skotteja ja Englantilaisia ja johonkin heidät piti asuttaa sodan jälkeen ja noin 70% heistä asutettiin länsi-suomeen ja pohjanmaalle, jossa oli tilaa ja asumattomia tiloja, tästä syystä pohjanmaan murteessa on ranskankielisiä sanoja, kuten: "se on mun", ranskaksi lause puhekielessä on "as se mon", myös kyrminkielisiä sanoja löytyy kuten vene joka on kyrmiksi CWENE. hevonen tulee taas saksien palkka sotilaiden kielestä "EHO" sanasta joka on peräisin hunneilta, hunnit olivat ratsastaja kansaa ja metsissä ei kasvanut ratsastaja kansoja, tästä syystä 54% suomalaisista on länsi-euroopasta ja 35% itä-euroopasta, tosin 90% suomalaisista puhuu itä-eurooppalaista uraalista kieltä., sekalaisen seurakunnan olisi vaikea kommunikoida, jos heillä ei olisi yhteistä puhekieltä. miksei suomessa puhuta ruotsia, johtuu siitä, ettei rutsinkielinen väestö muuttanut rannikolta sisämaahan, miksi muutta jos merestä saa lisää viljelysmaata, joka sukupolvi? Niin ison vihan aika koski eniten virolaisia, ison vihan syyt olivat Balttiassa 1700-luvulla, kun Ruotsi pyrki rakentamaan vastaavaa ruotulaitosta balttiaan, kuin oli suomessa ja ruotsissa, mutta virolainen aateli: "yks kull", p,s ei tarkoita sanaa "yksi kulli", vaan se tarkoittaa sanaa: "yksi kylä", hän vastusti maan jakoa Ruotsalaisille, ja tästä syystä Riikan varuskunta koostui lähes ainoastaan Suomalaisista, jotka joutuivat viron etnisissä puhdistuksissa, saksalaiselle keskitysleirille 1940-luvulla, pohjois-puolan ensinmäiselle keskitysleirille. siellä surmattiin 90 viimeistä balttian suomalaista. niin iso viha sai alkunsa balttian sisällyssodista ja suurin osa virolaisista joutui pakkotyöhön pietarin rakennustyömaalle. suurin osa viron talonpojista pakeni kuitenkin suomeen, kymeen kartanoon, joka oli suomen pienin läänitys. pikku vihassa tuo lääni liitettiin venäjään. suomenkieli tuli suomeen virosta, lukuisien sotien seurauksena, noin 1700-luvulla turku oli jo kaksikielinen 50% puhui suomea ja 50% puhui Ruotsia ja venäjän ja Ruotsin hovi ja upseerit puhuivat ranskaa. 1700-luvulla eniten ruosinkielisiä oli pohjanmaan rannikolla, noin 70% väestöstä puhui Ruotsia, ei siis Suomea joten nuija-sodan suomalaiset eivät voineet olla pohjalaisia, kun pohjalaiset olivat valtaamassa Narva, käkisalmea ja sortavalaa. mutta savolaiset tulivat pohjoiskarjalasta tekemään hävitysretkiä pohjanmaalle, savolaiset ovat peräisin laatokan rannoilta, sitä ennen he asuivat keski-virossa, hämäläiset eli Hastit ovat myös virosta, he saapuivat suomeen vasta 1000 luvulla ja itse kuuluisa viikinki päällikkö Bjrön "Ironside" on syntynyt pirkanmaalla, Ragnad Lobdrok ja Rollo kävi balttian sotaansa myös karjalassa, ja tuolloin länsi puoli kannaksesta kuului tanskalaiselle Lobdrokille, tuolloinen kymenkartano oli heidän suvun läänityksiä eli aluetta hallinnoi tanskalainen jarli. Birka Jarl ei ole nimi, se on arvonimi, eli Birkan jarli, joka oli suomen pirkan jarlina, ei siis Ruotsin birkan, kun se oli jo hävitetty ja Birkan seurakunta oli jo siirtynyt ahvenanmaalle jonka piispa oli Welling, hänen hautansa on Sundissa. Niin Rurikin riimukivi oli novgordin ja Sveanmaan rajakivi. sen itä puolelta alkoi uusi-karjala, eli novgorod, ja sen länsipuolelta alkoi Inge Gamla sveanmaa. ja pohjanmaa oli Harald kaunotukan läänityksiä.
vesa juola
vesa juola 20 tuntia sitten
niin pronssikaudella, suurin osa eurooppalaisista puhui keltti-kieliä, jopa suomenkielestä löytyy baskien ja kyrminkielisiä sanoja, Germaanikielet ovat hyvin nuorikieli, kuten Saksa, Englanti ja skandinaaviset kielet. Latinalaisetkielet ovat syntyneet rooman laajetessa, espanjan, Italiaan ja Ranskaan, slaavikielet ovat syntyneet kelttikielistä, kelttiläinen kulttuuri levisi aina valkovenäjälle asti, Belarus on yksi keltti heimo, samoin puolalaiset Bojiit ovat keltti-heimo. ainut germaani kielinen alue oli itämeren rannoilla, mutta julius Caesarin sotaretki galliaan johti keltti väestön siirtymisen germaani kieliselle alueelle 50 eaa. aikana ja mm suession ja Svession heimot siirtyivät ruotsiin. Muinaiset tanskalaiset eivät oleet yksi kansa tai yksi kieliryhmä, noin 400 luvulla, frankit ja gootit löivät hunnien armeijan ranskassa, joista yksi hunni heimo siirti tanskaan ja sulautui vähitellen Vari-germaani heimoon, he asuivat nykyisen roskilgen niemellä, heitä aletiin kutsumaan varjaakeiksi, oslon muinaiskuninkaat olivat heidän vasalleja 800 luvulla. mm Rurik, moskovan alueella asuneet suomalaiset pyysivät varjaakit venäjälle ja novgordin, eli uuten karjalaan, eidän etelä puolella asui sloveeneja, jotka nykyään asuvat joonian meren rannoilla. Rurikin veljet perustivat 2 kaupunkia moskovan alueelle, ennen kuin suomalaiset eivät pitäneet varjakien verotuksesta ja surmasivat 2 Rurikin veljeä, mutta Rurikista syntyi venäjän slaavien ruhtinas kuntien suvut. niin mitään suur-suomea ei ole koskaan olllut ja suomessa asunut väestö puhui germaanikieltä 800 luvulla, kuten kaikki muutkin naapurit. saamelaisia lukuun ottamatta, koska he asuivat skandinaaviassa, ennen germaan heimoja., nykyään germaanikieliä puhutaan 3 eniten, kiinan kieltä puhutaan enemmän, samoin latinalaisia kieliä.
Aslakki07
Aslakki07 21 tunti sitten
Kiitos! LEVELI:llä on tärkeä rooli heräämisen lisäämisessä Suomessa.
Aapo Roinevirta
Aapo Roinevirta 21 tunti sitten
Super mielenkiintosta
kimbledos
kimbledos 21 tunti sitten
Voittaa Kummelin. Hyvää huumorimatskua ! 😁
Lahden natsi
Lahden natsi 21 tunti sitten
Teiltä häviä myös videoiden katselukertoja pois. Nyt on enää 11 113 katselukertaa tällä videolla. Eilen oli jotain 16 000 joka näkyy vieläkin toisella nettiselain välilehdellä.
Jouni Tapani
Jouni Tapani 23 tuntia sitten
Moskovan lentokenttä täysin auki Venäjällä, lennot toimii täysillä ja terminaalit pullistelee kansaa, kaveri tuli Venäjältä Moskovan kautta pari viikkoa takaperin, kertoi tilanteen.
Elemenopi
Elemenopi 23 tuntia sitten
Tää oikealla puolella oleva karhu keskeyttää kokoajan vieraan puheet.
Timo Kariluoto
Timo Kariluoto 23 tuntia sitten
Paljon kiinnostavia asioita jäi kuulematta, kun vieras keskeytettiin vähintään satakertaa törkeästi. PERKELE
melina diagos
melina diagos Päivä sitten
Saako tätä arvokasta tietoa ilman jätkien jatkuvaa keskeyttämistä? Ja Junnu taivastelee asioita niin ku ois tynnyrissä kasvanu. Tosi rasittavaa seurattavaa ku vieras keskeytetään koko ajan.
Kusi Nuija
Kusi Nuija 16 tuntia sitten
no HUH HUH
J M
J M 16 tuntia sitten
Niin totta. Taitaa olla monella sama ongelma, mitä nyt seuraillut mediaa jos toista. Kuunteleminen on taitolaji
Nnnaa
Nnnaa 19 tuntia sitten
Pitäkää joku meditointilive väliin niin ei oo noin adhd:t tulilla lähetyksis 😄
Richard
Richard 22 tuntia sitten
Täysin samaa mieltä, Junnu on melodramaattinen kaikesta ja keskeyttää vieraan joka lausees. Chillatkaa juontajat. Antakaa vieraa puhua ihan rauhassa.
noksus
noksus Päivä sitten
Tää youtunen sensurointi ja like manipulointi, todistaa vaan että poikain jutut osu oikeaan, näin meitä kairataan perseeseen joka suunnalta
Juha Korhonen
Juha Korhonen Päivä sitten
Asiallista
Keijo Tuovinen
Keijo Tuovinen Päivä sitten
Lisää Arhia kiitos. Kiva ja todella mielenkiintoista ohjemaa.
Artemis Aurinko
Artemis Aurinko Päivä sitten
Upea vieras, kiitos <3
Joni Elomäki
Joni Elomäki Päivä sitten
Oon käyny kummakivellä. Asun viereisessä kunnassa.
Totuus Satuttaa
Totuus Satuttaa Päivä sitten
Vaihtakaa alustaa.
Toni Saarinen
Toni Saarinen Päivä sitten
fipost.info/show/videot/s6SGs394h6KAjow.html
Jyrki Kuutti
Jyrki Kuutti Päivä sitten
fipost.info/show/videot/kMibp31spomIfpY.html
Petteri Punakuono
Petteri Punakuono Päivä sitten
👹👹👹😭😭😭😭👹👹👹
Petteri Punakuono
Petteri Punakuono Päivä sitten
👹👹👹👹👹👹👹😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹
STriderFIN77
STriderFIN77 Päivä sitten
Kiitos Erittäin kovasta lähetyksestä, Bring Back Suomen muinaishistoria meininki!
Ata Coban
Ata Coban Päivä sitten
Olen seurannut paljon vaihtoehtoista mediaa, sekä historiaa, mutta en niinkään Suomen. Mutta tämä kanava on kyllä avannut silmiäni hyvin paljon, Suomen historiasta, sekä Suomen politiikasta. Kiitos tästä Leveli!!!
M S
M S Päivä sitten
Ehdottomasti Arhi uudestaan!!
Deluusioo
Deluusioo Päivä sitten
1:29:03 😆 Mahtava jakso. Suomi ja suomalaiset❤️🇫🇮 Meissä on voimaa!
sakari471
sakari471 Päivä sitten
Kun saatte Arhin kaltaisen spesialistin vieraaksi niin pitäis löytyä Junnulta ammattimaisuutta. Ensin kysyt jotain ja keskeytät sitten Arhin vastaukset jatkuvasti. Todella naurettavaa ja lapsellista käytöstä. Täytyy järjestää Arhi muualle parempaan haastatteluun.
Roope
Roope 18 tuntia sitten
Tai sitten tehdä part 2 ja ottaa viisautta part 1 kommenteista ja jaksosta.
qwert trewq
qwert trewq Päivä sitten
junnul vähä hermot kireel täs ja edellises lähetykses😂😂
Kelvinkenzo
Kelvinkenzo 19 tuntia sitten
Juu en oo sit ainut joka huomasi😂
Roope
Roope Päivä sitten
Part 2 ehdottomasti. Ois kiva tietää miten arhi on tullut kaikkiin johtopäätöksiinsä varsinkin näistä suomalaisten käynneista eri maailman kolkissa eri tapahtumista. Kiitos. Hyvä jakso!